Om oss

Anna och Danne Edman heter vi och bor på Soldatgatan i Hyltebruk.

Danne har alltid haft en vision om att driva något eget, men det var inte förrän när Anna kom in i
bilden som det blev verklighet av drömmarna. Anna står för dukning o servering och är kvinnan bredvid Danne i vått o torrt. Vi arbetar idag från Restaurang Nissakanten i Hyltebruk med inställningen om att "ingen beställning är omöjlig".

Vi har båda arbetat med service i hela yrkeslivet och ser alltid till gästens bästa.

Det blir trots allt bäst när gästen är nöjd!


Danne
- Karriären tog ordentlig fart för mig då jag började arbeta på "Il Conte" på Östermalm i Stockholm årsskiftet 1998. Där fick jag ledas in i en del av det italienska köket med ledning av köksmästare Franco Cullura.

Efter året på Il Conte så har resan till den jag är idag varit berikad av massor med erfarenhet som jag bär med mig. Allt från Salzburger Hof i Österrike till en liten kvarterskrog i Huddinge med Berns salonger som start och höjdpunkt. Åren på Ristorante Barolo i Södertälje, där jag kockade i 9 somrar, gav mig mycket glädje i matlagningen samt en vidare inblick och fördjupning i det Italienska köket. Jag har ett brinnande matintresse och gillar utmaningar därav så tar jag de jobb som kommer i min väg då jag har svårt att låta bli att hamna i ett kök.

Idag driver jag äntligen min egna restaurang ihop med min fru på Restaurang Nissakanten i Hyltebruk. Här serverar vi luncher med betoning på "klassisk husmanskost med en tvist ibland".  Blandar gärna den svenska husmanskosten med den Italienska husmanskosten så blir det mumma för både munnen & magen.

Utöver luncherna så består många kvällar och helger av att tillaga catering av olika slag. Allt från mindre sällskap för ett speciellt tillfälle till större event som bröllop eller födelsedagsfester.

Det finns en liten ådra av franska köket som gärna presenterar sig när ni beställer lite dyrare rätter. Vill ni så presenterar vi gärna detta med en dryckeskunnig också.